URNIK VEROUČNEGA LETA 2020/2021

Slovenska škofovska konferenca sporoča, da se župnijska kateheza kljub odprtju šol do nadaljnega še naprej izjava na daljavo. Za izvajanje verouka je treba pridobiti ustrezno dovoljenje vlade RS ter NIJZ-ja. O začetku izvajanja župnijske kateheze v učilnici vas bomo pravočasno obvestili.
 
1. razred:  TOREK ob 17. uri

2. razred:  TOREK ob 16. uri (izmenično dve skupini)

3. razred:  TOREK ali SREDA ob 15. uri

4. razred:  PONEDELJEK ob 7.30 uri

5. razred:  SREDA ob 13. uri

6. razred:  TOREK ob 7.30 uri

7. razred:  TOREK ali SREDA ob 14. uri

8. razred:  ČETRTEK ob 13. ali 14. uri

9. razred:  ČETRTEK ob 13. ali 14. uri

Spoštovani starši in dragi otroci in mladi! Pred nami je torej začetek novega veroučnega leta! Vsi katehisti se veselimo  srečanja z vami obenem pa vemo, da bo zaradi epidemije corona virusa letošnje leto vse malo drugače. Ker otroci in mladi že obiskujete šolo, poznate in upoštevate navodila, ki nam pomagajo, da ščitimo druge in sebe pred virusom. Tudi pri veroučnih urah bomo to upoštevali. Vedno bolj in bolj v tem času epidemije, karantene in izolacije, stopa v ospredje krščansko družinsko življenje. Družina je od nekdaj bila nosilka vzgoje otrok in s tem tudi posredovalka vere. Ker smo zaradi varovanja zdravja omejeni v druženju, osebnih stikih in drugih socialnih dogodkih, vrednote močneje prihajajo iz osnovne celice, to je  iz družinskega okolja.

Zato vas prosimo, dragi starši, da kolikor je v vaši moči, vzgajate otroke tudi v veri! V sebi oživite seme vere, ki ga nosite s seboj in na vaš način, s svojim verskim zgledom v vaši družini oznanjajte našega Gospoda Jezusa! Vključite v vašo vsakodnevno rutino tudi družinsko molitev. S tem povabite Gospoda medse, v vaše obveznosti, naloge, dolžnosti in veselje ter srečo. In On je z vami!

Tudi pri verouku bomo oznanjevanje nadaljevali in otrokom ter mladim s svojim zgledom in besedo pričevali, da smo vsi otroci nebeškega Očeta. Da se v božji besedi in zakramentih srečujemo z Njim in Njegovim Sinom Jezusom. Ter da nas vodi Njegov Sveti Duh z vso ljubeznijo in v zvestobi.

Vse vas lepo pozdravljamo in vam želimo božjega blagoslova v letošnjem šolskem in veroučnem letu!                                                                

Katehisti