Zakonska skupina

Zakonska skupina je v naši župniji nastala iz potrebe po duhovni rasti in večji medsebojni povezanosti med zakonci. Za uspešen zakon se je namreč potrebno truditi. Reševanja problemov, preizkušenj, odpuščanja, pozornosti drug do drugega se je tudi med zakonci potrebno učiti. Dober odnos med možem in ženo je temelj srečne družine.
Skupina se je začela zbirati leta 2004. Sprva sta jo duhovno spremljala takratni župnik, Jože Mrvar, in grosupeljski dekan, dr. Franc Šuštar. Sestava skupine se je v času nekoliko spreminjala. Pod sedanjim duhovnim spremstvom patra Lojzeta Marklja se nas sedem zakonskih parov redno srečuje enkrat mesečno.
Vsakokrat po skupni molitvi večernic obravnavamo izbrani svetopisemski odlomek in razmišljamo o temi, ki jo pripravi gostiteljski par. Tematika naših pogovorov je raznolika in se dotika najrazličnejših področij: od krepitve osebne rasti in partnerskega odnosa do problemov, povezanih z vzgojo otrok in medgeneracijskim sobivanjem, pa do vprašanj glede duhovnega življenja in vere v naših družinah ... Vsak član skupine v pogovoru predstavi svoje poglede. Prav različnost in pisanost pogledov nas medsebojno in posamezno izredno bogati. Odličnih idej za pogovor tako nikoli ne zmanjka.
Skozi leta smo postali nerazdružljivi prijatelji, ki si želijo stati ob strani v dobrem in slabem. Enkrat letno se udeležujemo tudi duhovnih vaj v obliki duhovnega vikenda za pare. Večkrat organiziramo skupna družinska druženja. Posebna dragocenost pa so tudi skupna romanja (od Koroške do Medžugorja, od Rima do Prage, od Linza do Budimpešte …), ki ostajajo v nepozabno lepih spominih.