Avtor: zusmarjesap Objavljeno: 25. 11. 2022

Aktualne novice

NAMENITEV DELA DOHODNINE ŽUPNIJI – Uredba o namenitvi dela dohodnine za donacije (Uradni list RS, št. 155/2021, z dne 29.9.2021), je že za leto 2021 ponovno uvedla možnost, da 1% dohodnine ljudje namenijo posameznim sestavnim delom Katoliške cerkve namesto prejšnje ureditve, ki je to dovolila nameniti le Katoliški cerkvi (Slovenski škofovski konferenci) kot celoti. Tak posamezni del Katoliške cerkve, ki mu lahko namenite odstotek oziroma del dohodnine, je tudi naša šmarska župnija. V ta namen je tukaj, zadaj po korom v cerkvi (in tudi v župnijski pisarni) izjava, s podpisom katere lahko namenite del dohodnine župniji. Tako izpolnjeno izjavo posredujete na FURS, rok za oddajo izjav pa je 31. december. Za vse do sedaj v ta namen zbrane donacije župniji pa naj vam Bog povrne z obilnimi darovi.

OBISK BOLNIKOV – V četrtek, 22. decembra, bom pred božičem obiskal bolnike, ostarele in onemogle po domovih, saj je takrat najlepša priložnost za dobro božično spoved in obhajilo. Zato obhajilo bolnikov na prvi petek v decembru odpade.

ADVENTNA IN BOŽIČNA DOBRODELNA NABIRKA OTROK – Ves advent do božiča bodo naši otroci zbirali majhne darove, ko so se ali pa se še bodo odrekali nepotrebnim izdatkom v korist lačnih in potrebnih otrok po svetu. V ta namen so pri verouku ter tudi v cerkvi dobili tudi adventne koledarje, ki jih je pripravilo Misijonsko središče Slovenije v okviru svetovne misijonske akcije Otroci za otroke. Rdeča nit letošnjega adventnega koledarja je molitev otrok za otroke. Na sveti večer (in še v tednu po božiču) bodo lahko otroci darove v obliki prispevkov, ki so jih zbirali v za to namenjenih nabiralnikih sredi koledarja, prinesli k jaslicam. Vsak dar je dragocen, posebej pa še dar otrok.

VEROUK – Z veroukom in veroučnimi srečanji začnemo po božično-novoletnih praznikih, v ponedeljek po prazniku treh kraljev, 9. januarja 2023.

BOŽIČNA SPOVED – Otroci bodo imeli priložnost za božično spoved med veroučno uro v tednu po tretji adventni nedelji 11. decembra. Za vse župljane pa bo priložnost za prejem zakramenta svete pokore v pripravi na božič v soboto, 17. decembra ob 17. uri, ko bo na voljo tudi več spovednikov. Prav bi bilo, da ob pripravi na božične praznike in uspešnejši začetek v novem letu vsakdo opravi dobro spoved.
DEVETDNEVNICA pred praznikom Jezusovega rojstva se vsako leto začne 17. decembra. K tej devetdnevnici, ki bo med sveto mašo, vabljeni posebej letošnji prvoobhajanci in birmanci ter otroci, starši in družine nasploh. Kdor more je vsak večer povabljen v domačo cerkev na to duhovno pripravo na božič(ne) praznike! Vzklik »Kralja, ki prihaja, pridite, molimo!« naj odmeva v cerkvi in v naših srcih! Odprimo vrata naših src Jezusu in Mariji z dobrimi deli, molitvijo in adventno-božično spovedjo!