Avtor: zusmarjesap1 Objavljeno: 20. 11. 2021

Nadškof Zore krstil sedmega otroka družine Kmet

V soboto, 20. novembra 2021, je župnijo Šmarje - Sap obiskal ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore, in sicer s prijetno nalogo – krstil je sedmega otroka Petre in Boštjana Kmet, hčerko Ano.
Nadškof je v pridigi med drugim dejal: »Rad bi se zahvalil staršema male Ane, ker sta sprejela ponudbo, ki je potrkala na vrata. Vsako novo življenje potrka mami in očetu na vrata s tako stisko, kot Gospod, ki trka in čaka, ali mu bomo odprli vrata ali ne. Jezus trka, da bi bil naš gost na večerji, da bi bil naš prijatelj. Ni samoumevno, da se bodo vrata odprla. Če sprejmemo tako ponudbo s tem, ko premagamo skušnjavo po lahkih odločitvah, potem nastane praznik. In danes mi praznujemo. Kaj pa lahko damo Ani? Potrebno je, da jo vzgajamo v občestvu. Ob nas bo videla, kaj pomeni sprejemati, ne delati razlike med ljudmi, kako živeti evangelij. Najprej jo bomo morali naučiti živeti največjo zapoved – ljubiti Boga z vsem srcem. In potem ne bo težave ljubiti bližnjega. Za to smo odgovorni vsi, ne le starši in botri.«
Ani bodo brez dvoma velik vzor starejše sestre Pija, Dominika, Veronika in Klara ter bratca Martin in Filip, pa tudi botra Pavla in Dušan Antolič ter mnogi drugi prijatelji in sorodniki, ki so se tistega dne veselili sprejetja novega člana v občestvo Cerkve.