PEVCI

OTROŠKI PEVSKI ZBOR
V otroškem pevskem zboru, ki ga vodita Natalija Trontelj in Urška Nosan, prepevajo naši najmlajši otroci – osnovnošolci od 1. do 9. razreda. V zboru imamo predvsem dekleta, zadnje čase pa narašča številko fantov, česar smo še posebej veseli. V zboru prepeva okoli 30 otrok, ki se jim pri nastopih in nedeljskih mašah pridružijo tudi bivše pevke otroškega zbora, ki sedaj obiskujejo že srednjo šolo ali fakulteto. Pojemo skoraj vsako nedeljo pri sveti maši ob 10.00. Še posebej se zbor pripravlja in veseli dogodkov kot so velika noč, obhajilo in božič, saj takrat poskrbimo, da je maša še bolj slovesna. Takrat se orglam pridružijo tudi kitara, violine in flavte, občasno pa tudi cajon. Petje je še toliko bolj veselo in živahno, kadar se za orgle usedejo Anja Oven, Matjaž, Jakob ali Peter Barbo.
Skoraj vsako leto se odpravimo na zaključni izlet ali pripravimo kostanjčkov piknik in tako poskrbimo, da svoje veselje in prijateljstvo prenesemo tudi izven domače župnije.
Vedno smo veseli, kadar se nam pridruži še kakšen pevec ali pevka. Zato - če imaš glas, posluh ali pa vsaj veselje do petja te vabimo, da se nam pridružiš. Vaje potekajo vsako nedeljo ob 9.00 v učilnici. 
Če so ti naše pesmi všeč in te pritegnejo, se nam s svojim petjem lahko pridružiš tudi kot poslušalec v cerkvi. V pomoč ponujamo Šmarsko pesmarico, ki se nahaja tukaj.
 
MLADINSKI PEVSKI ZBOR
Župnijski mladinski pevski zbor ima za seboj že kar nekaj desetletij delovanja. Mlade v zboru druži vera, prijateljstvo, smeh in seveda ljubezen do petja. Pesmi niso le note, napisane na papir. Za seboj imajo veliko ur truda na vajah, veselja in srčnosti. Imajo svojo vsebino. Mladim pevcem so bližje popevke kot pa klasične zborovske skladbe. Zato se jih naučijo mnogo hitreje in z večjim veseljem. S svojim prepevanjem popestrijo marsikatero nedeljsko oziroma praznično mašo. Seveda pa radi zapojejo tudi kakšno narodno oz. ponarodelo, domovinsko pesem. Zbor vodi Barbara Černe Strgar.
 
MEŠANI PEVSKI ZBOR
Mešani cerkveni pevski zbor v naši župniji ima že kar častitljivo tradicijo, saj deluje že dobrih 110 let. Trenutno pojemo bogu v čast in sebi v veselje pri nedeljskih jutranjih mašah in večjih cerkvenih praznikih. Cerkveno petje je svojevrsten izziv, saj se preko leta zvrsti veliko različnih cerkvenih dogodkov, ki zahtevajo vsak svojo glasbo. Prav zato je izbor naših pesmi zelo dolg, v njem pa najdemo skladatelje iz vsega sveta, največ pa iz Slovenije.
Naš zborovodja je Timotej Gruden, katerega smo si sposodili iz kopanjske fare. Resda je še dokaj mlad, vendar pa mu glasbenega znanja ne zmanjka. Zbor vodi z veseljem in veliko zavzetostjo, poleg tega pa je tudi odličen organist. V zboru poje 16 pevcev, ob posebnih priložnostih pa se mu pridruži še kakšen dopisni član ali pa člani mladinskega pevskega zbora. To je zelo dobrodošlo, saj je naša povprečna starost vse bliže šestdesetim letom.
Pevske vaje imamo vsak četrtek zvečer od 20.00 do 21.30 v veroučni učilnici šmarskega župnišča. Vsakogar, ki ga petje veseli in mu je Bog dal kakšno merico posluha, vabimo, da se nam pridruži. Bomo skupaj s pesmijo slavili Gospoda.